Jednoduchý recept

Houbová rychlá omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6300

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Houby čerstvé
1 l Hovězí vývar základní
3 špetka Kmín celý
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Pepř černý mletý
80 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 305kJ
6% Sacharidy 22 g
27% Tuky 21 g
39% Sodík 772 mg
19% Bílkoviny 11 g

Houbová rychlá omáčka postup přípravy receptu:

1

Dáme vařit trochu vývaru s houbami (čerstvé, sušené musíme nechat asi 15 minut namočené ve vlažné vodě).

2

Zpěníme na sádle drobně nakrájenou cibuli, přidáme kmín, mouku a zhotovíme světlou jíšku.

3

Zalijeme ji vývarem a důkladně rozšleháme. Uvedeme do varu, ochutíme pepřem a vaříme 30 minut za častého míchání.

4

Uvařené houby přidáme do omáčky a necháme krátce povařit.

Poznámka

Pokud použijeme houby sušené, tak pouze 20 g.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept