Bramborový salát jako hlavní chod - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát jako hlavní chod
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 63018 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Rajčata Cherry |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Uzené maso vařené |
2 ks | Vejce slepičí |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 271,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Rajčata Cherry, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát jako hlavní chod postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce. Vejce uvaříme natvrdo a vše necháme vychladnout. |
2 | Brambory nakrájíme na kousky, přidáme přepůlená rajčata a vejce nakrájené na kostičky. Přidáme nasekanou petrželku, šalotku a uzené maso na kostičky. |
3 | Podáváme osolené, opepřeme se zakysanou smetanou. |