Vepřová pečeně s pepřem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně s pepřem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 6319 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 ks | Sůl |
700 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 130,3mg |
Draslík | 655,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně s pepřem postup přípravy receptu:
1 | Maso musíme skrojit tak, aby nám vznikl plát vcelku. Poté ho naklepeme, osolíme, opepříme a pevně svineme a omotáme nití. Větší část másla rozehřejeme na pekáči, maso na něm osmahneme po všech stranách. Mírně je podlijeme a dusíme do měkka. |
2 | Jakmile je maso měkké, zahustíme šťávu zbylým máslem rozmíchaným se lžičkou mouky a ještě chvilku povaříme. |
3 | Jako přílohy podáváme jemný knedlík, rýži nebo dušenou zeleninu. |