Jednoduchý recept

Hlívové lečo

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63249

Ingredience

2 ks Cibule
2 špetka Cukr třtinový
200 g Hlíva ústřičná
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
150 g Paprika bílá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
160 g Rajčata
0,3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 146 kcal
Kilojoule 613kJ
6% Sacharidy 22 g
6% Tuky 5 g
5% Sodík 108 mg
10% Bílkoviny 6 g

Hlívové lečo postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou hlívu ústřičnou nakrájíme na proužky. Omytá zralá rajčata nakrájíme na osminky, masité papriky zbavené semínek nakrájíme na proužky. Oloupané cibule pokrájíme nadrobno.

2

V pánvi na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní hlívu a smažíme společně. Jakmile směs začne zlátnout, hlívu ochutíme kmínem, pepřem a solí. Přidáme papriky a pod poklicí je podusíme. Přibližně po 7-10 minutách přidáme pokrájená rajčata, vše promícháme a dusíme ještě 5-7 minut.

3

Lečo s hlívou podle chuti dosolíme a můžeme ho i přisladit 1-2 špetkami hnědého cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept