Jednoduchý recept

Lečo s čočkou a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63379

Ingredience

300 g Lečo sterilované
Vařená čočka
1 ks Bobkový list
3 ks Nové koření celé
330 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek
160 g Čočka červená
Na ozdobení a dochucení
2 ks Cibule lahůdková
1 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Pórek
30 g Sýr balkánský
0,3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 728kJ
17% Sacharidy 62 g
12% Tuky 9 g
31% Sodík 615 mg
43% Bílkoviny 24 g

Lečo s čočkou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Červenou čočku přebereme, promyjeme a dáme do hrce. Přilijeme vodu, přidáme bobkový list, očištěný stroužek česneku, nové koření a čočku přivedeme k varu.

2

Mezitím si očistíme pórek s lahůdkovou cibulkou. Pokrájíme je na tenké proužky a v pánvi, na rozehřátém oleji a másle zeleninu zpěníme. Čočku vaříme 15 minut, pak přimícháme hotové lečo z paprik a rajčat. Vše povaříme ještě 5-7 minut, až bude čočka měkká. Vyjmeme koření, pak čočku s lečem dochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem.

3

Lečo s čočkou dáme na talíře, porce ozdobíme podušenou cibulku s pórkem, nastrouhaným sýrem a hned podáváme.

Poznámka

Červená čočka se nemusí namáčet, vaří se přibližně 20 minut doměkka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept