Králičí maso na rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí maso na rajčatech
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63446 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Brambory vařené |
2 stroužek | Česnek |
20 g | Cibule |
10 g | Fenykl sladký - hlíza |
130 g | Králičí maso |
1 špetka | Pepř černý mletý |
130 g | Rajčata |
1 špetka | Rozmarýn sušený |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 74,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Králičí maso, Rajčata, Rozmarýn sušený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí maso na rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Očištěné králičí maso osolíme, opepříme a orestujeme v kastrolu na oleji. Přidáme nasekaný česnek a cibuli, najemno nakrájený fenykl a rozmarýn. Podlijeme vodou a dusíme. |
2 | Když je maso měkké, přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a dusíme ještě 20 minut. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Pokrm doplníme hlávkovým salátem se sladkokyselou zálivkou.