Recept

Závitky z kuřecích prsou s baby špenátem a žampióny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63471

Ingredience

Špenát
1 polévková lžíce Baby špenát
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej olivový
3 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek
70 g Žampiony - sterilované
Závitky
2 plátek Farmářská šunka 96% masa
2 kávová lžička Hořčice plnotučná
400 g Kuřecí prsa
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Omáčka sójová
3 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 711kJ
1% Sacharidy 5 g
8% Tuky 6 g
19% Sodík 387 mg
40% Bílkoviny 22 g

Závitky z kuřecích prsou s baby špenátem a žampióny postup přípravy receptu:

1

Očištěnou cibuli se stroužkem česneku pokrájíme nadrobno. Z konzervy si scedíme žampióny, necháme je v sítu okapat, pak je nakrájíme na plátky. Omyté listy baby špenátu dáme do síta, přelejeme je vařící vodou a když odkapovou, nakrájíme je na proužky.

2

V rendlíku si rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme špenát, žampióny, směs ochutíme solí, pepřem, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 5 minut. Špenát pak odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

3

Kuřecí prsa (omytá a osušená) podélně rozkrojíme tak, že je nedokrojíme. Vytvoříme si tak 2 větší pláty masa. Vložíme je mezi potravinářskou fólii, hladkou stranou paličky je zlehka naklepeme. Pak je z vnitřní straný potřeme hořčicí, osolíme je a opepříme. Na plátky poklademe po 1 plátku šunky, na šunku navrstvíme špenát se žampióny a maso pečlivě zabalíme. Zavitky zajistíme párátky, aby nám náplň nevyšla ven. Poté závitky zvrchu osolíme, ochutíme pepřem a obalíme v hladké mouce.

4

V hluboké rozehřáté pánvi si rozpálíme olej, na něm si závitky osmažíme z každé strany do zlatova až zlatohněda. Maso podlejeme vodou, přimícháme sójovou omáčku a pod poklicí, při mírné teplotě je podusíme doměkka přibližně 20-30 minut.

5

Z hotových závitků odstraníme párátka, každý rozkrojíme na plátky široké asi 2 cm, poklademe je na talíře, přelejeme výpekem a hned teplé servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept