Recept

Hovězí maso s omáčkou z loupaných rajčat

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63492

Ingredience

2 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
200 g Hovězí maso přední
4 ks Hřebíček
1 ks Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
420 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 240kJ
8% Sacharidy 29 g
12% Tuky 9 g
44% Sodík 874 mg
47% Bílkoviny 26 g

Hovězí maso s omáčkou z loupaných rajčat postup přípravy receptu:

1

Přední hovězí maso omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a vodu s masem necháme jen probublávat. Přidáme k němu bobkový list, nové koření, celý pepř a celou očištěnou cibuli. Vaříme ho pomalu 1 hodinu.

2

Mezitím očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a po hodině vaření zeleninu přidáme k masu, vývar dochutíme solí a vaříme další hodinu. Maso by mělo být měkké.

3

Měkké maso vyjmeme, vývar scedíme do rendlíku. Do 500ml vývaru přimícháme konzervovaná loupaná rajčata, hřebíček a povaříme je při mírné teplotě asi 10 minut. Poté hřebíček vyjmeme, vzniklou rajčatovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme ji solí a cukrem. Vložíme do omáčky na plátky nakrájené maso a prohřejeme ho.

4

Na talíře dáme plátky masa, přelijeme je rajčatovou omáčkou a servírujeme.

Poznámka

Vhodná příloha: nokerle, brambory i vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept