Marmeláda z cibule a pomerančové šťávy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marmeláda z cibule a pomerančové šťávy
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63520 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
100 ml | Balsamico ocet |
3 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 ml | Pomerančová šťáva |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 164,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 26,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cibule, Cukr krupice, Olej rostlinný, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marmeláda z cibule a pomerančové šťávy postup přípravy receptu:
1 | Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Cibuli na rozpáleném oleji orestujeme, až bude zlatá. Ochutíme solí a pepřem, přimícháme cukr a za občasného míchání necháme zkaramelizovat. |
3 | Poté přimícháme balsamico a pomerančovou šťávu. Směs dobře promícháme a na mírném plameni, pod poklicí dusíme zhruba 20 minut, až cibule zhoustne. Často promícháme. |