Jednoduchý recept

Dušené plody moře s rajčaty

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 63527

Ingredience

1 ks Avokádo
500 g Brambory
1 kávová lžička Chilli omáčka
2 ks Chilli paprička sušená
1 ks Cibule červená
300 g Halibut atlantický
1 kávová lžička Kmín drcený
3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
200 g Krevety tygří - loupané
3 ks Limetka
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
6 ks Tortilla
700 ml Vývar drůbeží
4 stroužek Česnek
300 g Škeble čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 655 kcal
Kilojoule 2 742kJ
18% Sacharidy 67 g
20% Tuky 15 g
33% Sodík 662 mg
73% Bílkoviny 41 g

Dušené plody moře s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Tortilly nakrájíme na plátky a upečeme je v troubě do křupava.

2

Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Halibuta nakrájíme na kostky o velikosti 2,5 cm.

3

Jednu limetku nakrájíme na skrojky, ze zbylých dvou vymačkáme šťávu.

4

Avokádo nakrájíme na měsíčky.

5

Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Uvaříme je doměkka.

6

Drcené chilli papričky opečeme nasucho v pánvi a poté dáme stranou.

7

Na olivovém oleji opečeme cibuli a česnek 5 minut doměkka. Poté přidáme chipotle pastu, opečené chilli papričky, kmín, vývar a rajčata. Povaříme 5 minut a pak rozmixujeme dohladka. Poté přivedeme k varu a snížíme teplotu. Povaříme 10 minut.

8

Poté přidáme všechny mořské plody a vařené brambory.

9

Po pěti minutách přidáme limetkovou šťávu.

10

Podáváme se skrojky limetky, avokádem, posypané koriandrem, červenou cibulí a tortillami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept