Vepřová pečínka s okurkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečínka s okurkovou omáčkou
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63529 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Pečínka | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
4 ks | Nové koření celé |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřová plec |
250 ml | Voda pitná |
Okurková omáčka | |
0,5 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
60 g | okurky sterilizované |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 71,0mg |
Draslík | 360,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 26,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Kmín celý, Nové koření celé, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř 4 barev, Hořčice plnotučná, Maizena - kukuřičný škrob, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny okurky sterilizované nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečínka s okurkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, osušíme, ochutíme ji solí, kmínem a barevným pepřem. Vložíme ji do pekáčku, podlijeme vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C. Pekáček zakryjeme. |
2 | Očistíme větší cibuli, 3 stroužky česneku a oboje pokrájíme na plátky. Přibližně po 20 minutách pečení k masu přidáme pokrájenou cibuli s česnekem, nové koření a bobkový list. Maso pečeme do měkka přibližně 90 minut, během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Pokud je třeba, přilijeme k výpeku vodu. |
3 | Když je maso upečené, vyjmeme je z výpeku, odložíme do předehřáté mísy a uchováme teplé (např. v teplé troubě, kterou jsme vypli). Z výpeku vyjmeme koření, pak ho přes síto scedíme do rendlíku a cibuli s česnekem propasírujeme. Nakládané sterilované sladkokyselé (Znojemské) okurky pokrájíme na malé kostičky, dáme je do výpeku. Jakmile se omáčka začne pomalu vařit, dochutíme ji hořčici a případně solí. V trošce vody rozmícháme lžičku Maizeny na zahuštění. Když se omáčka pomalu vaří asi 5-7 minut, přimícháme Maizenu, dochutíme ji pepřem a vaříme ještě 1-2 minuty. Pečené maso pokrájíme na plátky, dáme je na talíře, přelijeme je okurkovou omáčkou a hned servírujeme. |
Poznámka
Hotové omáčky by mělo být minimálně 200ml.