Recept

Kuskus se zeleným fazolkami a pečenou treskou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 36 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63593

Ingredience

Smažená treska
0,3 kávová lžička Kmín drcený
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
3 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl mořská
300 g Treska filety
Vařené fazolové lusky
1 ks Bobkový list
150 g Fazolové lusky zelené
3 ks Nové koření celé
2 ks Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
Kuskus
175 ml Bujón zeleninový
100 g Kuskus
0,5 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 213kJ
13% Sacharidy 45 g
12% Tuky 9 g
28% Sodík 569 mg
14% Bílkoviny 8 g

Kuskus se zeleným fazolkami a pečenou treskou postup přípravy receptu:

1

Dva filetyz mražené tresky s kůží necháme mírně povolit. Omyjeme je, osušíme, z každé strany osolíme, posypeme pepřem, kmínem a pokapeme citrónovou šťávou a obalíme v hladké mouce. V teflonové pánvi rozpálíme olej a rybu osmažíme nejdříve kůží vespod dozlatova (5-6 minut), pak ji obrátíme a smažíme druhou stran dozlatova (5-6 minut).

2

V rendlíku přivedeme k varu osolenou vodu s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Omyté a očištěné mladé, tenké fazolové lusky pokrájíme na kousky, dlouhé asi 2-3cm. Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní fazolové lusky a vaříme je pouze 3-4 minuty. Měly by být na zkus křupavé. Poté je scedíme a necháme okapat.

3

Uvaříme si kuskus: v hrnci rozehřejeme 1/2 lžíce oleje, přidáme 100g kuskusu a směs důkladně promícháme, až se zrníčka obalí olejem. Pak kuskus zalijeme vroucím zeleninovým bujónem (přesně 175ml) promícháme a necháme pod poklicí 5 minut nabobtnat. Pak ho vidličkou jen načechráme a přimícháme do něj uvařené fazolky.

4

Na talíře rozdělíme kuskus s fazolkami, k němu položíme filety tresky, kuskus pokapeme výpekem a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept