Kuskus se zeleným fazolkami a pečenou treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuskus se zeleným fazolkami a pečenou treskou
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63593 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Smažená treska | |
---|---|
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl mořská |
300 g | Treska filety |
Vařené fazolové lusky | |
1 ks | Bobkový list |
150 g | Fazolové lusky zelené |
3 ks | Nové koření celé |
2 ks | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Kuskus | |
175 ml | Bujón zeleninový |
100 g | Kuskus |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 265,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 544,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Bobkový list, Fazolové lusky zelené, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Kuskus mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Treska filety, Bujón zeleninový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuskus se zeleným fazolkami a pečenou treskou postup přípravy receptu:
1 | Dva filetyz mražené tresky s kůží necháme mírně povolit. Omyjeme je, osušíme, z každé strany osolíme, posypeme pepřem, kmínem a pokapeme citrónovou šťávou a obalíme v hladké mouce. V teflonové pánvi rozpálíme olej a rybu osmažíme nejdříve kůží vespod dozlatova (5-6 minut), pak ji obrátíme a smažíme druhou stran dozlatova (5-6 minut). |
2 | V rendlíku přivedeme k varu osolenou vodu s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Omyté a očištěné mladé, tenké fazolové lusky pokrájíme na kousky, dlouhé asi 2-3cm. Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní fazolové lusky a vaříme je pouze 3-4 minuty. Měly by být na zkus křupavé. Poté je scedíme a necháme okapat. |
3 | Uvaříme si kuskus: v hrnci rozehřejeme 1/2 lžíce oleje, přidáme 100g kuskusu a směs důkladně promícháme, až se zrníčka obalí olejem. Pak kuskus zalijeme vroucím zeleninovým bujónem (přesně 175ml) promícháme a necháme pod poklicí 5 minut nabobtnat. Pak ho vidličkou jen načechráme a přimícháme do něj uvařené fazolky. |
4 | Na talíře rozdělíme kuskus s fazolkami, k němu položíme filety tresky, kuskus pokapeme výpekem a hned servírujeme. |