Starodávná šumavská nádivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Starodávná šumavská nádivka
Starodávná šumavská nádivka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 636 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Hovězí maso přední |
2 hrst | Kopřiva |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
12 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 601,5mg |
Draslík | 801,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 838,1mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso přední, Kopřiva, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Starodávná šumavská nádivka postup přípravy receptu:
1 | Umeleme syrové, omyté a očištěné maso (různé druhy- vepřové, hovězí, králičí)a dobře promícháme. |
2 | Přidáme vejce, nasekané kopřivy, osolíme, opepříme a vše promícháme. |
3 | Ve vymaštěném pekáči pečeme nádivku dorůžova asi 1 hodinu. |