Volská oka zapečená v troubě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Volská oka zapečená v troubě
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63620 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 plátek | Farmářská šunka 96% masa |
4 polévková lžíce | Sýr Čedar |
Dušený mangold | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibulka lahůdková |
100 g | Mangold |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl bylinková |
1 l | Voda pitná |
Volská oka | |
2 špetka | Chilli koření mleté |
2 špetka | Paprika mletá sladká |
4 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Na ozdobu | |
0,5 ks | Cibulka lahůdková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 521,9mg |
Draslík | 387,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Čedar, Česnek, Mangold, Pepř bílý, Voda pitná, Chilli koření mleté, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sůl bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Farmářská šunka 96% masa, Cibulka lahůdková, Cibulka lahůdková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Volská oka zapečená v troubě postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 200°C. Mangold omyjeme, dáme do síta a přelejeme ho vařící vodou. Když voda odkape, z mangoldu odřežeme stonky, pouze listy pokrájíme na proužky. Očištěnou lahůdkovou cibulku nakrájíme na kroužky. |
2 | V rendlíku na másle zpěníme 1/2 pokrájené cibulky, přidáme pokrájený mangold, nastrouhaný stroužek česneku, sůl, pepř a mangold pod poklicí podusíme 5 minut. |
3 | Do vyšších malých zapékacích misek vložíme plátky kvalitní šunky tak, aby vytvořily košíček. Do středu šunky vložíme po jedné lžíci podušeného mangoldu, pomocí lžíce ho vtlačíme na dno. Na špenát dáme lžíci nastrouhaného sýru, znovu ho ztlačíme, na sýr rozklepneme čerstvé vajíčko. Takto vytvoříme 4 porce. |
4 | Vajíčka ochutíme solí, červenou mletou paprikou a mletým chilli. Formičky poklademe na plech a vložíme do středu předehřáté trouby. Volská oka pečeme přibližně 15 minut, bílek by měl být propečený, žloutek polotekutý. |
5 | Upečená volská oka servírujeme horká, ozdobená zbývající pokrájenou cibulkou. Dobrou chuť. |
Poznámka
Příloha: hlávkový salát