Domácí chlebík plný semínek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí chlebík plný semínek
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63653 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Chia semena |
3 polévková lžíce | Dýňová semínka |
2 polévková lžíce | Len hnědý Bio |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
250 g | Ovesné vločky |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
6 polévková lžíce | Slunečnice - semena |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
375 ml | Voda pitná |
Na potření | |
---|---|
50 ml | Voda pitná |
Domácí chlebík plný semínek | |
125 g | Otruby pšeničné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 177,3mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 3,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dýňová semínka, Olej sezamový, Ovesné vločky, Sezam - semena, Slunečnice - semena, Voda pitná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl mořská, Otruby pšeničné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chia semena, Len hnědý Bio nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí chlebík plný semínek postup přípravy receptu:
1 | Formu na chleba vyložíme pečícím papírem (nebo použijeme silikonovou formu). |
2 | Připravíme si těsto: do mísy nasypeme 250g ovesných vloček, 50g otrub, slunečnicová, lněná a sezamová semínka, chia semínka a pokrájená dýňová semínka, sůl, olej a vlažnou vodu. Těsto v míse důkladně propracujeme, zakryjeme ho utěrkou a necháme 1 hodinu odpočinout. |
3 | Troubu si předehřejeme na 175°C. Odpočinuté těsto dáme do chlebové formy a vložíme ho do středu předehřáté trouby. |
4 | Semínkový chlebík pečeme přibližně 40-45 minut. Během pečení těsto 2-3x potřeme vlažnou vodou. Pečeme ho dozlatova. Po 45 minutách ho vyjmeme z trouby, vaklopíme na plech s pečícím papírem a dopečeme tak spodní stranu dozlatova. Chlebík po vychladnutí nakrájíme na porce, bude křupavý, chutná nejvíce čerstvý. |
Poznámka
Chlebík mažeme máslem, pomazánkami, různým pestem apod. Pokud nám chlebík vydrží i další dny, je chutný, když ho mírně ohřejeme v troubě nebo v mikrotroubě.