Jednoduchý recept

Francouzský salát z Nice

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 63796

Ingredience

2 ks Ančovičky konzervované
500 g Brambory rané
1 ks Cibulka jarní
200 g Fazolové lusky zelené
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Rajčata Cherry
1 ks Salát ledový
0,5 kávová lžička Sůl
120 g Tuňák ve vlastní šťávě
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 437kJ
9% Sacharidy 34 g
20% Tuky 15 g
63% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 26 g

Francouzský salát z Nice postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory uvaříme ve slupce, vejce uvaříme natvrdo. Omyté a očištěné zelené fazolky krátce povaříme a potom ještě rychle orestujeme na pánvi.

2

Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky, neoloupané brambory nakrájíme na plátky nebo na klínky a vejce na čtvrtky nebo na osminky.

3

Mísu, v níž budeme salát podávat, potřeme uvnitř nadrceným česnekem. Dno poklademe salátovými listy a potom přidáme nakrájenou zeleninu, ančovičky a tuňáka. Nakonec salát posypeme olivami a ochutíme zálivkou umíchanou z oleje, octa, dijonské hořčice, pepře a soli.

Poznámka

Při podávání můžeme doplnit bílou bagetou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept