Jednoduchý recept

Topinamburová krémová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 63925

Ingredience

2 ks Brambory
100 g Cibule
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
300 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
400 g Topinambury
1 kávová lžička Tymián čerstvý
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 679 kcal
Kilojoule 2 839kJ
12% Sacharidy 44 g
47% Tuky 36 g
42% Sodík 846 mg
15% Bílkoviny 8 g

Topinamburová krémová polévka postup přípravy receptu:

1

Dobře očištěný topinambur nakrájíme na menší kousky. (Hlízy nemusíme loupat, stačí je pouze očistit kartáčkem pod tekoucí vodou. Můžeme je ale i oškrabat jako brambory.) Oloupanou cibuli najemno nakrájíme.

2

V hrnci rozpustíme máslo a zpěníme na něm topinambur spolu s cibulí a čerstvým tymiánem. Zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené menší brambory, které polévku ještě zahustí, takže nemusíme přidávat jíšku. Přilijeme čerstvou smetanu, podle chuti dosolíme a opepříme.

3

Na závěr vše vymixujeme s čerstvým máslem a polévku přecedíme přes jemný cedník. Před podáváním znovu krátce promixujeme, aby polévka získala pěnovou konzistence.

Poznámka

Můžeme podávat např. s ragú z uvařeného topinamburu, chřestu a cherry rajčátek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept