Thajské zeleninové kari s rýžovými nudlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajské zeleninové kari s rýžovými nudlemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6393 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kari pasta |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
1 ks | Květák |
1 ks | Limetka |
400 ml | Mléko kokosové |
400 g | Nudle rýžové |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 110g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 137,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Koriandr čerstvý, Květák, Limetka, Nudle rýžové, Omáčka rybí, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Mléko kokosové, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajské zeleninové kari s rýžovými nudlemi postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory a květák nakrájíme na menší kousky a doměkka uvaříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, fazolové lusky rozkrojíme na poloviny. |
2 | Ve woku rozehřejeme olej a krátce osmahneme kari pastu. Poté přidáme cibuli a za stálého míchání orestujeme doměkka. Přilijeme kokosové mléko a rybí omáčku, přidáme rajčata bez nálevu, nastrouhanou kůru a vylisovanou šťávu z limety. Přisypeme květák, brambory, fazole, ochutíme solí a pepřem. Promícháme a na mírném ohni cca 15min podusíme. |
3 | Rozdělíme na talíře, dozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s rýžovými nudlemi připravenými dle návodu. |