Bruschetta s parmskou šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bruschetta s parmskou šunkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 64020 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bageta |
1 hrst | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Mozzarella |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 19,8mg |
Draslík | 222,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 608,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Mozzarella, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka parmská, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bruschetta s parmskou šunkou postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená rajčata nakrájíme na kostičky. Přidáme čerstvou bazalku, nasekaný česnek, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Směs vychladíme. |
2 | Šunku krátce opečeme nasucho na pánvi. Plátky bagety opečeme dozlatova, potřeme připravenou rajčatovou směsí. Ozdobíme hoblinkami pecorina, mozzarelly a plátky šunky. |
3 | Podáváme teplé. |
Výborné