Jednoduchý recept

Bublanina se švestkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 64022

Ingredience

110 g Cukr krupice
1 balení Kypřicí prášek do pečiva
40 g Maizena - kukuřičný škrob
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
5 ks Vejce slepičí
500 g Švestky
Na plech
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá
Na posypání
2 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 264kJ
9% Sacharidy 31 g
24% Tuky 18 g
2% Sodík 34 mg
10% Bílkoviny 5 g

Bublanina se švestkami postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo s krupicovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky a zašleháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu s moukou, kypřicím práškem a škrobem přidáme k máslové směsi. Vše opatrně smícháme.

2

Připravené těsto nalijeme na plech, který jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Poklademe ovocem – polovinami švestek. ale třeba i meruněk, (nakonec můžeme ještě posypat drobenkou.)

3

Bublaninu pečeme při 180°C 30-40 minut, podle výšky těsta. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.

Poznámka

Můžeme použíti i slívy nebo ryngle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept