Slaný koláč z focaccie s pistáciovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaný koláč z focaccie s pistáciovou náplní
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64282 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Pistáciová nádivka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
130 g | Pistácie |
0,5 kávová lžička | Sůl bylinková |
80 g | Sýr Gran Moravia |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Na oblohu | |
200 g | Mozzarella di Buffala |
1 kávová lžička | Olej chilli |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Paprika mletá sladká |
0,5 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
4 ks | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,4mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli koření mleté, Pepř bílý, Pistácie, Tymián čerstvý, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Sůl bylinková, Sýr Gran Moravia, Olej chilli, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá, Mozzarella di Buffala, Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Slaný koláč z focaccie s pistáciovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si už upečený "Italský placatý chléb" zvaný focaccia tak, že ho podélně rozřízneme nožem. Jednu stranu pokapeme olivovým olejem a druhou polovinu pokapeme chilli olejem. |
2 | Omyjeme si petrželovou nať, několik lístků bazalky a tymiánu. Asi 1/2 lžíce petrželky si odložíme zvlášť. Loupané pistácie a mandle dáme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme. Všechny bylinky a pokrájený velký stroužek česneku dáme do hmoždíře, přidáme olej, sůl, pepř, chilli a bylinky rozdrtíme, pak je v míse smícháme s pistáciemi a nastrouhaným sýrem. |
3 | Obě pokapané strany koláčepotřeme pistáciovou nádivkou. Na spodní stranu focaccie poklademe plátky rajčat, plátky mozzarelly, které mírně osolíme. Posypeme je pálivou paprikou, drobně pokrájenou petrželkou a přiklopíme druhou část koláče. |
4 | Focacciu rozčtvrtíme, porce dáme na talíře a servírujeme. Dobrou chuť. |
Poznámka
Focacciu si můžeme zakoupit u pekaře, v obchodě, nebo si ho předem upečeme sami.