Americký T-steak - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Americký T-steak
Americký T-steak
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64347 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
700 g | Hovězí steak libový |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 68,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 380,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hovězí steak libový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Americký T-steak postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 °C. |
2 | Mezitím si připravíme pastu z česneku, tymiánu, másla a olivového oleje. |
3 | Rozpálíme pánev a steaky opečeme z obou stran. Poté je potřeme pastou z obou stran. Dáme je znovu na rozpálenou pánev a smažíme tak dlouho, až se objeví vypálené linie z pánve. |
4 | Poté ještě steaky podržíme kleštěmi na pánvi tučnou stranou tak, aby se opekla. Trvá to pár minut. |
5 | Poté potřeme zbylou pastou a ještě asi 5 minut pečeme v troubě. |
6 | Poté maso necháme 5 minut odpočívat. |