Recept

Rychlá omáčka k vařenému hovězímu masu

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 64405

Ingredience

500 g Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
500 g Hovězí maso vařené
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
100 ml Protlak rajčatový sterilovaný
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
5 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 307 kcal
Kilojoule 1 283kJ
5% Sacharidy 18 g
17% Tuky 13 g
6% Sodík 115 mg
56% Bílkoviny 31 g

Rychlá omáčka k vařenému hovězímu masu postup přípravy receptu:

1

Vařené hovězí maso nakrájíme na kostky. Očištěné cibule pokrájíme na větší kostičky, oloupané stroužky česneku na tenké plátky. Do větší nadoby si nalijeme 500ml vody, přidáme rajčatový protlak a promícháme.

2

V hlubší pánvi si na olivovém oleji zpěníme cibuli, jakmile začne mít růžovou barvu, přidáme plátky česneku a společně smažíme pouze minutu, hned přimícháme vodu s protlakem a vaříme do zhoustnutí asi 10 minut. Podle chuti omáčku osolíme, opepříme i případně dochutíme cukrem. Jakmile omáčka zhoustne, přidáme pokrájené maso a vaříme ještě asi 5 minut.

3

Maso s omáčkou servírujeme hned teplé.

Poznámka

Příloha: vařené těstoviny, noky nebo bílé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept