Rychlá omáčka k vařenému hovězímu masu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá omáčka k vařenému hovězímu masu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64405 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
500 g | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
500 g | Hovězí maso vařené |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 ml | Protlak rajčatový sterilovaný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 125,0mg |
Draslík | 318,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 130,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Pepř černý mletý, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlá omáčka k vařenému hovězímu masu postup přípravy receptu:
1 | Vařené hovězí maso nakrájíme na kostky. Očištěné cibule pokrájíme na větší kostičky, oloupané stroužky česneku na tenké plátky. Do větší nadoby si nalijeme 500ml vody, přidáme rajčatový protlak a promícháme. |
2 | V hlubší pánvi si na olivovém oleji zpěníme cibuli, jakmile začne mít růžovou barvu, přidáme plátky česneku a společně smažíme pouze minutu, hned přimícháme vodu s protlakem a vaříme do zhoustnutí asi 10 minut. Podle chuti omáčku osolíme, opepříme i případně dochutíme cukrem. Jakmile omáčka zhoustne, přidáme pokrájené maso a vaříme ještě asi 5 minut. |
3 | Maso s omáčkou servírujeme hned teplé. |
Poznámka
Příloha: vařené těstoviny, noky nebo bílé pečivo.