Pečená žebra naložená v rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená žebra naložená v rajčatové omáčce
Pečená žebra naložená v rajčatové omáčce
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64424 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
125 g | Cukr třtinový |
150 ml | Ocet jablečný |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
300 ml | Rajčata sekaná |
1 kg | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 101,3mg |
Draslík | 368,6mg |
Vláknina | 622,3mg |
Vitamín A | 72,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Cukr třtinový, Ocet jablečný, Protlak rajčatový sterilovaný, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rajčata sekaná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená žebra naložená v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Žebra pečeme na 150 °C podlitá vodou a přikrytá aspoň hodinu a půl. |
2 | Mezitím si nakrájíme cibuli na jemno a opečeme ji na oleji do měkka. Pak vmícháme česnek, uzenou papriku a chilli koření a restujeme 1 minutu. Poté přidáme passatu, protlak, ocet, cukr a vaříme 10 minut. |
3 | Žebra potřeme připravenou omáčkou a dáme je na plech s pečícím papírem. Pečeme 40 minut na 220 °C. Občas otáčíme a potíráme omáčkou. |
4 | Žebra podáváme naporcovaná se zbylou omáčkou k namáčení. |