Jednoduchý recept

Vepřová pečeně se smetanou a hořčicí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6463

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice
1,5 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Nové koření celé
6 ks Pepř černý celý
50 g Slanina vepřová
1 ks Sůl
750 g Vepřová kýta
3 polévková lžíce Víno bílé
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 812 kcal
Kilojoule 3 396kJ
13% Sacharidy 48 g
70% Tuky 53 g
4863% Sodík 97 g
82% Bílkoviny 46 g

Vepřová pečeně se smetanou a hořčicí postup přípravy receptu:

1

Část slaniny nakrájíme na klínky. Maso zbavíme sádla, očistíme, osolíme a protkneme klínky slaniny.

2

Na zbytku slaniny opečeme nakrájený celer, později přidáme na kroužky rozkrájenou cibuli a vložíme maso, které opečeme po obou stranách. Posléze maso podlijeme mírně vývarem, přidáme koření a necháme dusit do měkka za občasného obrácení masa.

3

Jakmile je maso měkké, přendáme ho na teplé místo.

4

Smetanu rozkvedláme s moukou a hořčicí, přilijeme víno, šťávu z masa a za stálého míchání povaříme. Poté omáčku rozmixujeme a prohřejeme v ní i maso.

5

Jako přílohy podáváme knedlíky, bramborové krokety a těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept