Pórek ve smetanové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórek ve smetanové omáčce
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64676 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1000 g | Pórek |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
100 ml | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 19,0mg |
Draslík | 450,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Voda pitná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórek ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Očištěný pórek podélně rozkrojíme, omyjeme a nakrájíme na kousky o velikosti asi 3cm. |
2 | V kastrolu na rozehřátém másle pórek osmahneme. Podle chuti osolíme a přilijeme trochu vody. Pórek dusíme ne zcela doměkka, potom přilijeme smetanu a ještě krátce povaříme. |
3 | Nakonec přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k masům.