Jednoduchý recept

Krémové kari z červené řepy

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 64737
Kategorie: Rýže

Ingredience

1 kg Červená řepa
1 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
2 kávová lžička Hořčičné semínko
3 polévková lžíce Kari pasta
3 polévková lžíce Mandle mleté
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
4 polévková lžíce Řecký jogurt
200 g Rýže Basmati
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 314kJ
14% Sacharidy 50 g
13% Tuky 10 g
27% Sodík 539 mg
18% Bílkoviny 10 g

Krémové kari z červené řepy postup přípravy receptu:

1

Olej rozpálíme a opékáme na něm 8 minut cibuli nakrájenou na jemno. Přidáme hořčičná semínka a další minutu restujeme. Poté vmícháme kari pastu. Smažíme ještě asi 3 minuty.

2

Rýži uvaříme podle návodu.

3

Řepu oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme ji s kořeněnou cibulí z pánve, přidáme nasekanou chilli papričku, rajčata a plechovku z nich naplníme vodou a přidáme ji do směsi. Pak přidáme ještě jednu plechovku vody. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 30 minut. Řepa by měla být měkká až skončíme.

4

Poté slijeme tekutinu a zredukujeme ji na polovinu. Odstavíme a vmícháme mandle, jogurt a sůl.

5

Na talíře rozdělíme rýži, na to dáme kari z červené řepy a ozdobíme lžící omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept