Sekaná pečeně z vepřového a hovězího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná pečeně z vepřového a hovězího masa
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6482 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
1 ks | Cibule |
750 g | Maso mleté - mix |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1,5 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
1 ks | Strouhanka |
1 ks | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 131,3mg |
Draslík | 262,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná pečeně z vepřového a hovězího masa postup přípravy receptu:
1 | Masa zbavíme šlach, nakrájíme přes vlákno a za střídavého vkládání do mlýnku umeleme. Žemle namočíme do studené vody, dobře vymačkáme a umeleme na závěr po masu. |
2 | Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na sádle. Přidáme k namletému masu, osolíme, opepříme, přidáme lehce osmahnutou petrželovou nať, přimícháme rozšlehaná vejce (1 bílek dáme stranou na potření pečeně), slaninu rozkrájenou na drobné kostičky. Vše řádně rozmícháme a dle potřeby přidáme strouhanou housku. |
3 | Z takto připravené směsi vytvoříme dvě šišky, které vložíme na pekáč s rozehřátým sádlem, potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme zhruba hodinu za častějšího podlévání a polévání. |
4 | Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, mírně podlijeme a chvilku povaříme. |
5 | Jako přílohu podáváme dušené brambory a zelí. |
Poznámka
Mleté maso vytvoříme z poloviny vepřového a poloviny hovězího masa.