Jednoduchý recept

Jehněčí tažín s dýní a meruňkami

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 65168

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
200 g Dýně
600 g Jehněčí kýta
1 kávová lžička Koriandr mletý
4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Koření ras el hanout
200 g Kuskus
200 g Meruňky sušené
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
500 ml Vývar jehněčí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 797 kcal
Kilojoule 3 334kJ
24% Sacharidy 86 g
42% Tuky 31 g
14% Sodík 278 mg
81% Bílkoviny 45 g

Jehněčí tažín s dýní a meruňkami postup přípravy receptu:

1

Cibuli nasekáme na jemno a opečeme ji na oleji doměkka. Přidáme na jemno nakrájený česnek, koriandr a ras el hanout a pár minut smažíme.

2

Jehněčí maso a oloupanou dýni nakrájíme na kostky o velikosti asi 2 cm a přidáme do pánve k cibuli. Přidáme i přepůlené meruňky. Zalijeme rajčaty a vývarem (použít můžeme i hovězí) a dusíme asi hodinu. Pak dalších 30 minut vaříme bez pokličky.

3

Mezitím si připravíme kuskus podle návodu na obalu.

4

Tažín podáváme s kuskusem posypaný koriandrem a se skrojky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept