Turecké placky gözleme s náplní a speciální rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Turecké placky gözleme s náplní a speciální rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65269 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce | Cibule červená |
3 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
50 g | Hrozinky |
7 g | Instantní droždí |
2 polévková lžíce | Jablko granátové |
500 g | Jehněčí maso mleté |
8 polévková lžíce | Kečup |
2 kávová lžička | Kmín mletý |
2 kávová lžička | Koriandr mletý |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Feta |
175 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 99,8mg |
Draslík | 495,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 269,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibulka jarní, Citronová kůra, Cukr třtinový, Hrozinky, Jablko granátové, Jehněčí maso mleté, Koriandr mletý, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kečup, Kmín mletý, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Instantní droždí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Turecké placky gözleme s náplní a speciální rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Cukr, droždí a 175 ml vlažné vody smícháme. Vmícháme tři lžíce mouky a necháme 10 minut na teplém místě, aby vzešel kvásek. |
2 | Do velké mísy zatím nasypeme mouku a uprostřed uděláme důlek. Na kraj dáme sůl. Do důlku vlijeme kvásek a dvě lžíce oleje, které postupně zapracujeme do těsta. |
3 | Je potřeba těsto zpracovávat aspoň 10 minut. Poté necháme na teplém místě hodinu kynout. |
4 | Připravíme si náplň. Nejprve opražíme piniové oříšky na sucho. Na zbylém oleji opékáme maso dohněda, poté přidáme utřený česnek, kmín, koriandr, skořici, chilli a rozinky a ještě chvíli opékáme. Odstavíme, vmícháme nasekané jarní cibulky a kůru. Až směs vychladne, přidáme i nadrobenou fetu a piniové oříšky. Masovou směs si rozdělíme na čtyři části. |
5 | Poté těsto rozdělíme na čtyři části, každou vyválíme na obdélník 25x30 cm velký. Na jednu polovinu rozválené plochy rozprostřeme jednu část masové směsi. Druhou polovinou přiklopíme a okraje přitlačíme, aby se nepřilepili. |
6 | Totéž opakujeme se zbývajícím těstem. Pečeme 30 minut na 200 °C. |
7 | Mezitím si připravíme speciální rajčatovou omáčku: smícháme kečup, semínka z granátového jablka a nasekanou cibuli. Podáváme k plněným gözleme. |