Salát z pečené mrkve a květáku s quinoou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z pečené mrkve a květáku s quinoou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65325 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
2 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Kapusta hlávková |
1 ks | Květák |
3 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Quinoa |
1 polévková lžíce | Tahini Pasta Eridanous Lidl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 162,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Kapusta hlávková, Květák mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Quinoa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tahini Pasta Eridanous Lidl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z pečené mrkve a květáku s quinoou postup přípravy receptu:
1 | Quinou uvaříme podle návodu. |
2 | Kapustu nakrájíme na proužky. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme, jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Květák rozebereme na růžičky. |
3 | Kapustu a quinou smícháme a přidáme k ní oloupanou mrkev, kterou jsme nakrájeli na tenká kolečka, a květák. Zastříkneme lžící olivového oleje a přikryjeme alobalem. Pečeme 25 minut na 200 °C. |
4 | Zatím si připravíme tahini zálivku: smícháme tahini se lžící olivového olejem a citronovou šťávou. Rozmícháme dohladka. |
5 | K pečené zelenině přidáme avokádo a petrželku a promícháme. Přidáme i jarní cibulky a promícháme spolu s tahini zálivkou. |