Marocký čočkový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marocký čočkový salát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65366 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Brambory sladké (Batáty) |
1 ks | Citrony |
100 g | Čočka červená |
1 ks | Cuketa |
2 ks | Fíky čerstvé |
20 g | Hrozinky |
3 polévková lžíce | Hummus |
1 polévková lžíce | Kmín mletý |
1 ks | Lilek |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
10 ks | Rajčata Cherry |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
2 polévková lžíce | Sirup javorový |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 49g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Citrony, Čočka červená, Cuketa, Fíky čerstvé, Hrozinky, Lilek, Sezam - semena, Sirup javorový, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hummus, Kmín mletý, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marocký čočkový salát postup přípravy receptu:
1 | Čočku uvaříme podle návodu na obalu. |
2 | Všechnu zeleninu (batáty, lilek, cuketa, mrkev) nakrájíme na menší kostky. Smícháme je se lžící olivového oleje, kmínem, skořicí, solí, pepřem a pečeme 25 minut na 180 °C. |
3 | Cherry rajčata přepůlíme a fíky nakrájíme na malé kostičky. |
4 | Připravíme si dresink: smícháme lžíci olivového oleje, javorový sirup, hummus a citronovou šťávu. |
5 | Pečenou zeleninu promícháme s čočkou, ozdobíme cherry rajčaty, fíky a rozinkami, posypeme sezamovými semínky a petrželkou a zakápneme dresinkem. |