Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 65436

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
800 g Cizrna konzervovaná
1 kávová lžička Garam masala
200 g Hnědá rýže
6 polévková lžíce Jogurt bílý
1 kávová lžička Kmín mletý
1 kávová lžička Koriandr mletý
6 kávová lžička Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý
100 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 237 kcal
Kilojoule 990kJ
12% Sacharidy 42 g
6% Tuky 4 g
32% Sodík 649 mg
15% Bílkoviny 9 g

Cizrnová chana masala postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme podle návodu.

2

Na olivovém oleji opečeme v hrnci najemno nakrájenou cibuli se špetkou soli. Opékáme ji na velmi mírném plameni aspoň 10 minut.

3

Poté přidáme zázvor, nasekanou chilli papričku a koření a ještě 2 minuty opékáme.

4

Zalijeme vodou a přidáme slitou cizrnu, rajčata a špetku soli. Snížíme na co nejnižší teplotu a dusíme 20 minut.

5

Přidáme špenát a ještě 5 minut povaříme.

6

Osolíme a opepříme podle chuti.

7

Podáváme s hnědou rýží a jogurtem, do kterého jsme zamíchali čerstvý koriandr.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept