Jednoduchý recept

Babiččina hrachovka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65620
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 ks Bobkový list
250 g Hrách loupaný
0,5 ks Kapusta hlávková
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
150 g Vepřová uzená plec
1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 556kJ
15% Sacharidy 55 g
9% Tuky 7 g
30% Sodík 598 mg
44% Bílkoviny 25 g

Babiččina hrachovka postup přípravy receptu:

1

Předem namočený hrách uvaříme do poloměkka.

2

Očištěnou a omytou kapustu nadrobno nakrájíme, brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzené maso nakrájíme na nudličky a přidáme s bramborami a mrkví do hrnce k vařenému hrachu. Podle chuti osolíme, okořeníme a vše vaříme doměkka.

3

Z polévky vyjmeme bobkový list a přidáme asi lžíci sádla, pokud bylo maso libové.

4

Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept