Šumavská pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šumavská pečeně
Šumavská pečeně
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65660 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Divoké koření celé |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 hrst | Houby čerstvé |
800 g | Hovězí maso zadní |
700 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
30 g | Slanina vepřová |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 125,9mg |
Draslík | 80,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 5,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Houby čerstvé, Hovězí maso zadní, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Divoké koření celé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šumavská pečeně postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené hovězí maso protkneme slaninou, osolíme a opečeme v kastrolu na sádle spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí dozlatova. Přidáme divoké koření, zalijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou za občasného podlévání doměkka. |
2 | Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou a za stálého míchání chvíli povaříme. Vmícháme hořčici, ocet a nakonec přilijeme mléko a smetanu. |
3 | Omáčku procedíme přes jemný cedník a přidáme povařenou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a očištěné, na kousky nakrájené houby. Vše ještě povaříme doměkka. |