Jednoduchý recept

Šumavská pečeně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65660
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Divoké koření celé
1 kávová lžička Hořčice
1 hrst Houby čerstvé
800 g Hovězí maso zadní
700 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
30 g Slanina vepřová
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
150 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 739kJ
3% Sacharidy 12 g
30% Tuky 22 g
15% Sodík 295 mg
74% Bílkoviny 42 g

Šumavská pečeně postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené hovězí maso protkneme slaninou, osolíme a opečeme v kastrolu na sádle spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí dozlatova. Přidáme divoké koření, zalijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou za občasného podlévání doměkka.

2

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou a za stálého míchání chvíli povaříme. Vmícháme hořčici, ocet a nakonec přilijeme mléko a smetanu.

3

Omáčku procedíme přes jemný cedník a přidáme povařenou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a očištěné, na kousky nakrájené houby. Vše ještě povaříme doměkka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept