Vepřové kotlety se ciderovou omáčkou a sladkými brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety se ciderovou omáčkou a sladkými brambory
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kurkuma |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (37%) |
ID receptu: | 65680 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
150 ml | Cidre de Normandie Brut |
1 polévková lžíce | Dijonská hořčice |
1 ks | Fenykl obecný |
2 ks | Jablka |
4 polévková lžíce | Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 81,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 91,7mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Fenykl obecný, Jablka, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cidre de Normandie Brut, Dijonská hořčice, Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety se ciderovou omáčkou a sladkými brambory postup přípravy receptu:
1 | Troubu rozehřejeme na 200 °C a dovnitř dáme nahřát plech se zvýšenými okraji. |
2 | Brambory i jablka oloupeme a nakrájíme na osminky. Smícháme je s nakrájeným fenyklem a nasekaným rozmarýnem. Osolíme a opepříme je a pořádně promícháme se dvěma lžícemi olivového oleje. Z trouby vytáhneme horký plech a zeleninu a ovoce na něj rozprostřeme. Pečeme asi 30 minut za občasného promíchání. |
3 | Kotlety nakrájíme na čtyři plátky. Necháme je 20 minut odležet při pokojové teplotě. Poté osolíme, opepříme a potřeme polovinou množství olivového oleje. Smažíme 5 minut z každé strany. Před podáváním necháme odstát 5 minut. |
4 | V pánvi zůstal výpek. Dřevěnou špachtlí se snažte seškrábat všechny připečené zbytky masa a poté je zalijte ciderem. Přivedeme k varu a přidáme hořčici. Dvě minuty povaříme. Odstavíme a zašleháme máslo. Osolíme a opepříme podle chuti. |
5 | Bramborovou směs rozdělíme na čtyři talíře. Na každý talíř přidáme vepřové maso a zalijeme omáčkou. |