Jednoduchý recept

Vepřové kotlety se ciderovou omáčkou a sladkými brambory

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 65680
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory
150 ml Cidre de Normandie Brut
1 polévková lžíce Dijonská hořčice
1 ks Fenykl obecný
2 ks Jablka
4 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
400 g Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 638kJ
9% Sacharidy 33 g
25% Tuky 19 g
13% Sodík 268 mg
45% Bílkoviny 25 g

Vepřové kotlety se ciderovou omáčkou a sladkými brambory postup přípravy receptu:

1

Troubu rozehřejeme na 200 °C a dovnitř dáme nahřát plech se zvýšenými okraji.

2

Brambory i jablka oloupeme a nakrájíme na osminky. Smícháme je s nakrájeným fenyklem a nasekaným rozmarýnem. Osolíme a opepříme je a pořádně promícháme se dvěma lžícemi olivového oleje. Z trouby vytáhneme horký plech a zeleninu a ovoce na něj rozprostřeme. Pečeme asi 30 minut za občasného promíchání.

3

Kotlety nakrájíme na čtyři plátky. Necháme je 20 minut odležet při pokojové teplotě. Poté osolíme, opepříme a potřeme polovinou množství olivového oleje. Smažíme 5 minut z každé strany. Před podáváním necháme odstát 5 minut.

4

V pánvi zůstal výpek. Dřevěnou špachtlí se snažte seškrábat všechny připečené zbytky masa a poté je zalijte ciderem. Přivedeme k varu a přidáme hořčici. Dvě minuty povaříme. Odstavíme a zašleháme máslo. Osolíme a opepříme podle chuti.

5

Bramborovou směs rozdělíme na čtyři talíře. Na každý talíř přidáme vepřové maso a zalijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept