Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65749
Kategorie: Rolády

Ingredience

Těsto
1 polévková lžíce Citronová šťáva
60 g Cukr moučkový
40 g Droždí
100 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Nádivka
200 g Čokoláda na vaření
100 g Cukr moučkový
200 g Ořechy vlašské
2 ks Vejce slepičí
Na potření
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 767 kcal
Kilojoule 3 208kJ
24% Sacharidy 87 g
54% Tuky 40 g
12% Sodík 249 mg
34% Bílkoviny 19 g

Propletená roláda postup přípravy receptu:

1

Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí, části moučkového cukru a lžíce hladké mouky necháme vzejít kvásek.

2

V míse ke kvásku přidáme polohrubou mouku, zbylý cukr, sůl, žloutky, citronovou šťávu a rozpuštěné vlahé máslo. Vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě vykynout.

3

Na vále rozdělíme vykynuté těsto na tři stejné díly. Každý vyválíme na plát a potřeme nádivkou. Nádivku připravíme tak, že mleté ořechy, nastrouhanou čokoládu a cukr zaděláme vejci.

4

Stočíme jako roládu, průměr každé rolády bude asi 6 cm.

5

Ze tří rolád opatrně zapleteme silný cop, který položíme na plech vyložený pečicím papírem. Na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept