Propletená roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Propletená roláda
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65749 |
Kategorie: | Rolády |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 g | Cukr moučkový |
40 g | Droždí |
100 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nádivka | |
200 g | Čokoláda na vaření |
100 g | Cukr moučkový |
200 g | Ořechy vlašské |
2 ks | Vejce slepičí |
Na potření | |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 249,0mg |
Draslík | 349,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 273,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Droždí, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Vejce slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Čokoláda na vaření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Propletená roláda postup přípravy receptu:
1 | Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí, části moučkového cukru a lžíce hladké mouky necháme vzejít kvásek. |
2 | V míse ke kvásku přidáme polohrubou mouku, zbylý cukr, sůl, žloutky, citronovou šťávu a rozpuštěné vlahé máslo. Vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě vykynout. |
3 | Na vále rozdělíme vykynuté těsto na tři stejné díly. Každý vyválíme na plát a potřeme nádivkou. Nádivku připravíme tak, že mleté ořechy, nastrouhanou čokoládu a cukr zaděláme vejci. |
4 | Stočíme jako roládu, průměr každé rolády bude asi 6 cm. |
5 | Ze tří rolád opatrně zapleteme silný cop, který položíme na plech vyložený pečicím papírem. Na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
1