Bruschetta s rajčaty a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bruschetta s rajčaty a olivami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kurkuma |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (37%) |
ID receptu: | 65867 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bageta |
1,5 kávová lžička | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
12 ks | Olivy černé |
2 kávová lžička | paprička jalapeňo |
7 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1,5 kávová lžička | Šalotka |
7 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 59,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 88,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Ocet vinný, Rajčata, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bruschetta s rajčaty a olivami postup přípravy receptu:
1 | Rajčata nakrájíme na kostičky a smícháme je s najemno nasekanou šalotkou, octem, jalapeňo papričkami (také nasekanými na jemno), olivami nakrájenými na kolečka. Osolíme a opepříme a necháme hodinu odpočívat. |
2 | Poté rozpálíme troubu na 180 °C. |
3 | Bagetu nakrájíme na plátky a naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, zastříkneme olejem a pečeme 7-10 minut. |
4 | Na každý plátek dáme 1-2 lžíce rajčatové směsi a podáváme ještě teplé. |
Taky doma děláme a je výborná