Jednoduchý recept

Dušený hrášek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 65886
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
600 g Hrášek
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Petržel - nať
6 ks Šalotka
0,3 kávová lžička Sůl
0,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 346kJ
24% Sacharidy 88 g
24% Tuky 18 g
6% Sodík 119 mg
35% Bílkoviny 20 g

Dušený hrášek postup přípravy receptu:

1

Šalotky očistíme a nakrájíme na drobno, petrželovou nať drobně nasekáme.

2

Na polovině másla zpěníme šalotku, zasypeme moukou, chvíli smažíme a poté zalijeme vodou. Vsypeme hrášek (může být i propláchnutý mražený), cukr a asi 10 minut za častého míchání dusíme.

3

Před podáváním přidáme zbylé máslo a petrželovou nať.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept