Jednoduchý recept

Špagetová omáčka z mletého masa se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65942
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bujón zeleninový
4 ks Celer - nať
4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Dijonská hořčice
500 g Hovězí maso mleté
3 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Provensálské koření
400 ml Pyré rajčatové
400 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřové maso mleté
150 ml Víno bílé
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
525 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 398kJ
3% Sacharidy 12 g
27% Tuky 20 g
11% Sodík 213 mg
40% Bílkoviny 23 g

Špagetová omáčka z mletého masa se smetanou postup přípravy receptu:

1

Olivový olej rozpálíme v hrnci. Cibuli, mrkev a celerovou nať oloupeme a nakrájíme na jemno. Smažíme je na oleji. Přidáme utřený česnek a bujon, worcesterskou omáčku, oregano, provensálské koření, hořčici, sůl a pepř (zatím jen trochu, na konci solí a pepřem omáčku dochutíte podle své chuti).

2

Přidáme obě mletá masa a opečeme je dohněda. Vmícháme rajčata i rajčatové pyré a víno. Promícháme.

3

Dusíme aspoň hodinu.

4

Přidáme žampiony a 10 minut povaříme.

5

Poté přilijeme smetanu a promícháme.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Špagetová omáčka z mletého masa se smetanou
Skvělá omáčka :) Sice je trochu složitější na přípravu ale opravdu stojí za to love

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept