Špagetová omáčka z mletého masa se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagetová omáčka z mletého masa se smetanou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65942 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bujón zeleninový |
4 ks | Celer - nať |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Dijonská hořčice |
500 g | Hovězí maso mleté |
3 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
400 ml | Pyré rajčatové |
400 ml | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřové maso mleté |
150 ml | Víno bílé |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
525 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 83,5mg |
Draslík | 606,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 54,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Vepřové maso mleté, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový, Celer - nať, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Pyré rajčatové, Smetana 33% (šlehačka), Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Dijonská hořčice nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Špagetová omáčka z mletého masa se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Olivový olej rozpálíme v hrnci. Cibuli, mrkev a celerovou nať oloupeme a nakrájíme na jemno. Smažíme je na oleji. Přidáme utřený česnek a bujon, worcesterskou omáčku, oregano, provensálské koření, hořčici, sůl a pepř (zatím jen trochu, na konci solí a pepřem omáčku dochutíte podle své chuti). |
2 | Přidáme obě mletá masa a opečeme je dohněda. Vmícháme rajčata i rajčatové pyré a víno. Promícháme. |
3 | Dusíme aspoň hodinu. |
4 | Přidáme žampiony a 10 minut povaříme. |
5 | Poté přilijeme smetanu a promícháme. |
Poznámka
1
Skvělá omáčka :) Sice je trochu složitější na přípravu ale opravdu stojí za to