Zapečený česnekový naan - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený česnekový naan
Zapečený česnekový naan
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 66031 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
3 ks | Placka naan |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 15,2mg |
Draslík | 22,4mg |
Vláknina | 606,5mg |
Vitamín A | 8,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Oregano sušené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Placka naan mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený česnekový naan postup přípravy receptu:
1 | Česnek utřeme a promícháme s oreganem, které jsme promnuli v prstech, aby uvolnilo vůni. |
2 | Máslo rozpustíme a potřeme jím naan ze všech stran. |
3 | Naan potřeme také česnekovou směsí, osolíme a na 5 minut zapečeme na grilu nebo v troubě. |