Brambory zapečené s květákem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s květákem a sýrem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 6624 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
750 g | Brambory |
0,5 kávová lžička | Hořčice |
1 ks | Květák |
50 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
30 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 54,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 146,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Květák, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s květákem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na plátky, prosolíme a dáme je na tuk opéci. Trochu je podlijeme a udusíme doměkka. |
2 | Do vymazané zapékací mísy dáváme střídavě plátky brambor a růžičky vařeného květáku. Zalijeme hustou omáčkou připravenou ze světlé jíšky z tuku a mouky. Omáčku zředíme mlékem a trochou vývaru z květáku. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici a 2/3 nastrouhaného sýru. Navrch nasypeme zbylý sýr. |
3 | Dáme do trouby zapéci. |