Polévka Zvara - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka Zvara
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 6663 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
10 g | Kopr čerstvý |
20 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko kefírové |
0,3 l | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 213,6mg |
Draslík | 78,9mg |
Vláknina | 420,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko kefírové, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka Zvara postup přípravy receptu:
1 | Kyselé mléko procedíme, tvaroh oddělíme od syrovátky. |
2 | Ve sladkém mléce rozkvedláme mouku, přidáme syrovátku, nasekaný kopr a sůl. Uvedeme do varu a povaříme asi 20 minut. |
3 | Nakonec do polévky přidáme kyselou smetanu, žloutky, máslo a tvaroh. Vyšleháme dohladka. |