Vepřové kotlety na cibuli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety na cibuli
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6682 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Kmín celý |
1 ks | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 ks | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 70,5mg |
Draslík | 542,0mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety na cibuli postup přípravy receptu:
1 | Kotlety otřeme navlhčenou utěrkou, nařízneme u žeberní kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou. |
2 | V pánvi rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm cibuli rozkrájenou na jemno, přidáme kotlety a opečeme z obou stran, až dostanou pěknou barvu. Poté kotlety mírně podlijeme vývarem, přikryjeme a dusíme do měkka. Dle chuti můžeme ke kotletám přidat kmín. |
3 | Jako přílohy podáváme vařené brambory, rýži, zeleninu, saláty. |
Poznámka
Namísto kotlet můžeme použít maso z vepřové kýty.
Dnes jsem dělala vepřové kotlety, kmín mám ráda, ale dnes mi vyhovoval hrubě drcený pepř. Podávala jsem k nim růžičkovou kapustu na slanině a brambory vařené ve slupce. Hladkou mouku jsem použila na zahuštění šťávy ke konci dušení, maso jsem s ní nezaprašovala. Doporučuji jako první na tuku zprudka opéct maso, vyjmout ho a pak přidat cibuli. Jde to i tak jak uvádí recept, ale cibule se může připalovat. V receptu v ingrediencích chybí cibule a je špatně uvedeno množství u kmínu, soli a mouky - na kusy. Takže mouka je asi myšlena taky na lžíce, soli dáme dle potřeby a kmínu dle chuti. A cibule odhadem 200 gramů na 10 porcí. Takže z tohotu důvodu nemůže recept tak jak je psaný doporučit.