Bramborová polévka s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s paprikou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 67 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
600 g | Brambory |
13,3 g | Česnek |
100 g | Cibule |
1,5 l | Hovězí vývar základní |
0,6 g | Kmín celý |
0,6 g | Majoránka |
66,6 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
13,3 g | Paprika mletá sladká |
0,6 g | Pepř černý mletý |
13,3 g | Polévkové koření |
6,6 g | Sůl |
66,6 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 6,3mg |
Draslík | 397,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Z poloviny dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme 2/3 dávky vlažného vývaru a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 15 minut. |
2 | Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na zbylé polovině tuku dorůžova, přidáme papriku, mírně ji osmahneme, zalijeme zbylým vývarem a uvedeme do varu. |
3 | Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na menší kostky. Vložíme je do připraveného vařícího cibulového základu s paprikou a přidáme mletý pepř, kmín a majoránku. Zvolna vaříme do poloměkka. |
4 | Napolo uvařené brambory vlijeme do zásmažky s vývarem, přidáme česnek utřený se solí a dovaříme. |
5 | Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme. |
Česnek jsem nastrouhala na jemno, mám ho tak raději, než utřený.
...polévkové koření se rozumí podravka, kuchárek či co?