Jednoduchý recept

Mořský úhoř ve slaninovém opasku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6740

Ingredience

12 plátek Anglická slanina
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 špetka Sůl
200 ml Víno bílé
800 g Úhoř mořský
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 498 kcal
Kilojoule 2 085kJ
4% Sacharidy 15 g
35% Tuky 27 g
11% Sodík 222 mg
70% Bílkoviny 39 g

Mořský úhoř ve slaninovém opasku postup přípravy receptu:

1

Úhoře omyjeme, osušíme a nakrájíme na cca 12špalíčků. Smícháme rozmačkaný česnek s nasekanými bylinkami, ochutíme solí a pepřem a rybu ve vzniklé směsi obalíme. Zavineme do plátků slaniny a omotáme blanšírovaným listem pórku.

2

Na pánvi rybu krátce osmažíme aby sa zatáhla, podlijeme vínem, zakyjeme a na mírném ohni 8-10minut podusíme.

Poznámka

Podáváme s rýží. Jako bylinky použijeme šalvěj, tymián a bazalku Z pórku použijeme lístky ze zelené části.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept