Holštýnská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holštýnská omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 6989 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
0,5 l | Hovězí vývar základní |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Pepř černý celý |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 123,1mg |
Draslík | 609,6mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 60,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Pepř černý celý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holštýnská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji osoleným vývarem, zředíme částí smetany a dobře povaříme, aby byla hladká. |
2 | Potom omáčku procedíme, dochutíme vínem a přidáme žloutek rozšlehaný v mléce. Omáčku už nevaříme. |
3 | Podáváme k vařeným masům. |